Aerobik

  • user warning: Table 'fitclub_2dp6.page_title' doesn't exist query: SELECT page_title FROM page_title WHERE type = "node" AND id = 42 in /home/fitclub/public_html/web/sites/all/modules/page_title/page_title.module on line 390.
  • user warning: Table 'fitclub_2dp6.nodewords' doesn't exist query: SELECT * FROM nodewords WHERE type = 5 AND id = 42 in /home/fitclub/public_html/web/sites/all/modules/nodewords/nodewords.module on line 926.
  • user warning: Table 'fitclub_2dp6.page_title' doesn't exist query: SELECT page_title FROM page_title WHERE type = "node" AND id = 42 in /home/fitclub/public_html/web/sites/all/modules/page_title/page_title.module on line 390.
  • user warning: Table 'fitclub_2dp6.nodewords' doesn't exist query: SELECT * FROM nodewords WHERE type = 5 AND id = 42 in /home/fitclub/public_html/web/sites/all/modules/nodewords/nodewords.module on line 926.
  • user warning: Table 'fitclub_2dp6.nodewords' doesn't exist query: SELECT * FROM nodewords WHERE type = 8 AND id = 0 in /home/fitclub/public_html/web/sites/all/modules/nodewords/nodewords.module on line 926.
  • user warning: Table 'fitclub_2dp6.page_title' doesn't exist query: SELECT page_title FROM page_title WHERE type = "node" AND id = 2 in /home/fitclub/public_html/web/sites/all/modules/page_title/page_title.module on line 390.
  • user warning: Table 'fitclub_2dp6.nodewords' doesn't exist query: SELECT * FROM nodewords WHERE type = 5 AND id = 2 in /home/fitclub/public_html/web/sites/all/modules/nodewords/nodewords.module on line 926.

Orientális tánc

Az orientális tánc a világ legrégebbi táncformái közé tartozik. Feltételezik, hogy a művészetnek ez a műfaja több mint 10 ezer éves. Mostanra az egész világon elterjedt és nagy népszerűségnek örvend. Nálunk leginkább a “hastánc” fogalma alatt közismert. A táncnak ez a fajtája természetes módon szabadítja fel a testet és a lelket, és kiemeli a valódi nőiességet. A nők számára jó lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megismerjék saját testüket, és elfogadják egyediségét. Az alapfigurákat a kezek és a fej harmonikus mozdulatai egészítik ki. Az orientális tánc a csípő, a medence és a has lágy és ritmikus mozdulataira, és a lenyűgözően sármos lépések kombinációira irányul.

Bármelyik nő táncolhat, akár karcsú akár teltebb, a kor és az alak ebben nem játszik semmilyen szerepet.

A kurzus fokozatosan ismerteti meg az orientális táncokat, azok alapelemeit, a helyes testtartást, a kezek szerepét, az alaplépéseket és az egyes testrészekre való fókuszálást.

 

Zumba®

A Zumba egy újdonság a fitneszben, amely ötvözi a latin-amerikai táncokat és az aerobik elemeit. A Zumba a Cumbia, Salsa, Reggaeton, Flamenco, Latin Hip-hop, Cha-cha, Samba, Merengue, Calypso és egyéb latin táncok alaplépéseire épül. A Zumba® egyesítve a latin ritmusokat könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal, páratlanul egyedülálló fitnessprogramot hozott létre.?

Egy órán át tartó Zumba edzéssel akár 1000 kalóriát is elégethetünk, a test szinte összes izmát megmozgatjuk, mindamelett lelkileg is feltöltődünk. A Zumba kellemes kikapcsolódást nyújt és pozitív energiával tölti fel.

A Zumbánál nem fontos a tánctudás, minden korosztály és minden súlycsoport számára alkalmas nemtől és kortól függetlenül. Az edzés szórakozássá válik, mialatt kilóktól szabadulunk meg és testünkben boldogsághormonok termelődnek. Egy egyórás torna több, 3 – 5 perces blokkból áll, változó ritmusú koreográfrákkal. A blokkok közötti szünetek a folyadék pótlására és fellélegzésre szolgálnak. A Zumba elemei gyakran ismétlődnek, tehát könnyen és gyorsan elsajátíthatók.

 

 

Zumba Toning

A Zumba Toning a karneválok életérzését hozza be a terembe. Ezen az órán úgy formálhatod az alakod, hogy közben egy brazil táncosnőnek érezheted magad! Hogyan?
A Zumba Toning edzés Toning súlyzókkal zajlik, melyekkel valódi zenét csinálhatsz az órán, hiszen úgy zizeg benne az anyag, mint a rumbatökben.
 

Gyermek aerobik

Fantasztikus hangulatú és dinamikájú gyerektorna aerobikos elemekkel óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek. A Dinamik Gyermek aerobic mozgásprogram egy olyan módszer, mely a gyermekekkel megszeretteti a mozgást, kialakítja az egészséges életmód iránti vágyat, fejleszti a koordinációs és kondicionális képességeket, testtartásjavító. Alapja a SAFE-AEROBIC, mely maximálisan óvja az ízületeket, izmokat és ezzel kizárja a sérülés lehetőségét. Ideális a 4-10 éves korosztály számára. A gyermekek játékos, az állatok mozgását imitáló, mondókákkal kísért koreográfiák segítségével észrevétlenül sajátíthatják el az alaplépéseket.

X-CO

Hogyan működik az X-CO?
A gyakorlat közben a henger dinamikus mozgatásakor a hengerben lévő anyag az egyik végéből a másik végébe kerül. Így reaktív hatás keletkezik. Ez a mozgás egyúttal megfeszíti a szemben álló izomzatot is, mint pl. a bicepsz és tricepsz izmait.

Miben különleges az X-co?
Az X-co titka abban rejlik, hogy nem egy mozdulatlan tömegről van szó, mint a súlyzó esetében, hanem a henger belsejében szabadon mozgó anyagról. A folyékony anyag szabadon mozog a henger egyik végétől a másikig, ami az izmok megfeszítését eredményezi. Az így keletkező reaktív erő védi az ízületeket.

Mire van hatással az X-co?
Forradalminak számít a reaktív mozgás, amely stimulálja a belső kötőszöveteket, hogy gyorsabban és nagyobb mennyiségben termeljenek új sejteket. Úgy a gyógyászatban mint a sport terültetén is.

 

Fitball

Az egyensúly, testtartás javítására és a hátfájás szétmozgatására való gyakorlat, szórakoztató és egyúttal nagyon hatékony! A Fitball nagy labdákon végzett aerob és erősítő torna, amelyeket a sokoldalú hatékonyság miatt fizioterapeuták is használnak. A tréningnek valódi eredményei vannak, még ha ránézésre úgy is néz ki, mint egy játék, e gyakorlat közben valóban megizzad, és javítja a kondícióját.

  • nagy labdákkal végzett aerob és erősítő torna
  • kíméletes az ízületekhez és minden korosztálynak megfelelő
  • a rossz testtartás és hátfájás megelőzésére is alkalmas

 

 

 

Body styling

A Body styling vagy bodywork a saját testsúlyunk vagy tornaszerek felhasználásával alakformálásra, a test kondíciójának javítására és az izmok erősítésére szolgál.

A Body styling edzés nagyon intenzív, de könnyen elsajátítható aerob, valamit a test egész izomzatát erősítő gyakorlatokból áll.

 

Aerobik

Az aerobik egy teljes tréning, amely edzi a kitartást, az erőt, a mozgékonyságot és a koordinálást. Megfelelő zenei aláfestéssel és csoportdinamikával elősegítik, hogy közben élvezetes is legyen.